HTML

Felhívás

Kedves látogató ! Ez egy megújult tőzsde blog! A régi blog elérhető az ajánlott honlapok menüpont alatt.Az oldalon található tartalom kizárólag saját vélemény! Ha valakinek az itt közölt információk által anyagi eredetű kára keletkezik, azért semmilyen jellegű fellelősséget nem vállalok !

Hirdetés

Címkefelhő

dax (1) dowjones (3) elemzés (7) eliott (1) energia (1) eur/usd (1) gépjárműszektor (1) man (1) megújuló (1) nasdaq (3) pannergy (1) pszichológia (2) rába (1) russel (1) s&p500 (4) usa (5)

Megjegyzések

2009.11.15. 21:43 TrogerBroker

Amerikai tőzsdeindexek elemzése

Legutóbbi DJIA elemzésemben tárgyaltam az esetleges fals mozgások lehetőségéről, növekvő voláról. Ezek elég jól teljesültek is , kaptunk fals jelzéseket, jól látható hogy még mindíg nem egyértelmű az irány, de a kép valamelyest kezd tisztulni ! Az összes főbb index előtt betonfal húzódik, egyre nehezebb a fölfelé irány. Majdnam ott vagyunk ahol 2008 októberi összeomláskor elkezdtek zuhanni a piacok. Többszörös ellenállás tenger mögött vagyunk pár százaléknyira. A Dow Jones, S&P500, Nasdaq Composite valamint a Russel 2000 indexeket tekintjük át.

DJIA napos felbontásban ( LOG ) :

 

Az ék alakzatot ahogy vártuk letörte, de ez a letörés fals volt. Nem az ék alsó szára volt a meghatározó hanem a táguló ék alakzat. Ennek alsó támasz vonaláról újra emelkedés az alakzat felső száráig, amit meg is érintett. Fölfelé az ék felső szára kemény ellenállás, erről várhatjuk a lefordulást. Esetleg előtte csinálhat egy fals kitörést. Lefelé megcsinálta már, könnyen lehet hogy fölfelé is megteszi. Azonban 10500-10700 körül ott húzódik a betonfal. A 2008 októberi összeomlás letörési szintje, valamint a fordított fej-váll alakzat célára egyben, aminek visszatesztelésével meg is elégedhet. Fölfelé ellenállás zóna : 10400-10700-as sáv. 10100 már támasz ! Ha letöri akkor újra a táguló ék aljára várhatjuk, lefelé ez a következő erős támasz ami megfoghatja. Érdemes megnézni hogy amióta a táguló ékben folyamatosan új csúcsra bír menni, közben a MACD indikátorban kialakult egy negatív divergencia. Ebből adódóan komolyabb eséshez a táguló ék alsó szárát kéne letörnie az indexnek, addig nem várnék nagy zakót nagyobb időtávon.

DJIA hetes bontásban (  LOG ) :

 

Hetes bontásban jobban látszik hogy miről is van szó ! Itt láthatjátok milyen 4-es ellenállás alatt vagyunk. Erről elsőre le kéne fordulnia. Itt a nagyon kis kockázatú short beszálló ! Más : most törte át szignifikánsan először a 10000 pontot, igaz nagyon gyatra forgalommal.. Ebben a bontásban ha egy erőteljes fals kitörést is produkálna, max 11000 pontig elszenvedhetne. Óvatos short építés egy kis türelemmel meghozhatja gyümölcsét. Én innentől fölfelé 11000 pontig ezt erőltetném.. Itt még mindíg nem törte le az éket szignifikánsan. Két héttel ezelőtti gyertya visszafordította, majd múlthét megerősítés és vissza is jött az ékbe, egészen a felső száráig.

S&P500 hetes felbontásban ( LOG ) :

 

Itt nincs kitörés ! Eddig csak oldalazás 1030-1100 között. Fönt 1130-1150 körül koppanhat nagyot. Lefelé a sáv alja támasz. Itt letört az ék ! Eddig csak ennek a visszatesztje történt, semmi több. Itt nincs akkora nagy lelkesedés mint a DJIA esetében, sőt egyik nagy indexben sem.

Nasdaq Composite hetes felbontásban ( LOG ) :

 

Itt a remek short beszálló ! Stop szint könnyen meghatározható, bika ellenállás alatt közvetlenül. Sokkal könnyebben átlátható chart mint a DJIA vagy az S&P . Mi kell ennél jobb ? Azért itt is érdemes figyelni a fals mozgások lehetőségére. Sáv 2040-2180 között. A Lényeg középtávra hogy merre megy ki belőle. Mélypont óta felülteljesített, most már egy ideje alulteljesít. MACD indikátor már bizonytalankodik...

Russel 2000 hetes bontásban ( LOG ) :

 

Összességében valószínűleg ez a chart mutathatja legjobban a valós állapotokat. Itt már kevés az erő...Még csúcsközelbe se sikerült visszamennie. Duplacsúcs után lefordult majd a célárat szűken el is érte. Az éket is tisztességesen le törte. Érdemes lesz ezt a chartot figyelni ! Segítségével kiküszöbölhetjük a fals mozgások által keletkezendő károkat. Sőt ! Segíthat belőni mikor is érdemes azokat a shortokat megnyitni... MACD már eldáson !

Összegzés :

Valószínűleg a Dow Jones index hazudik ! Russel már esőre áll, Nasdaq és S&P még vacakolnak ellenállás alatt. Dow meg kis forgalommal kitört... Egy biztos ! Jól be kell lőni azt  stoppot long és short esetén is.

1 komment

Címkék: usa elemzés s&p500 nasdaq dowjones


A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdelap.blog.hu/api/trackback/id/tr971527538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrogerBroker 2009.11.29. 18:41:15

DJIA naposhoz :

Változás nincs ! Az elemzésben meghatározott szintek továbbra is élnek ! Fölösleges új elemzést dow-ról csinálnom, mindössze annyi történt hogy a táguló ék felső szárára feltapadt és többször támadta a többszörös ellenállás szintet. Elemzés óta 3 szor is nekiment ennek a vonalnak, de nem bírta átvinni. Ehelyett hétvégére tisztességes esés lett belőle. A tavalyi letörési szintet már visszatesztelte ! ez a 10500 körüli régió továbbra is bika ellenállás, valamint az ék felső szára, ami már 7 hónapja megálljt parancsol az emelkedő hullámoknak. 10200 már támasz ! Ha letöri, akkor mehet a táguló ék aljára amiből már igen jó kis támasz lett.

Dow heti :
Egy doji mely sokszor fordít az irányon. Várjuk a megerősítést, hisz enélkül mit sem ér... S&P hetiben sokkal szebben látszik , itt két nagyjából azonos méretű doji, ha ez megerősítést kap akkor minimum egy normális korrekcióra futhatja.

Nasdaq heti : Nem bír a 2200-as ellenállással ! 2 fekete gyertya , 2110 kulcsfontosságú szint, ha elesik akkor minden bizonnyal készülhetünk arra hogy duplacsöcs lesz. :)

Russel 2000 továbbra sem mutatja hogy örömködni kéne, valószínűleg ennek az indexnek lesz igaza. Ez elég randán fest...
süti beállítások módosítása