HTML

Felhívás

Kedves látogató ! Ez egy megújult tőzsde blog! A régi blog elérhető az ajánlott honlapok menüpont alatt.Az oldalon található tartalom kizárólag saját vélemény! Ha valakinek az itt közölt információk által anyagi eredetű kára keletkezik, azért semmilyen jellegű fellelősséget nem vállalok !

Hirdetés

Címkefelhő

dax (1) dowjones (3) elemzés (7) eliott (1) energia (1) eur/usd (1) gépjárműszektor (1) man (1) megújuló (1) nasdaq (3) pannergy (1) pszichológia (2) rába (1) russel (1) s&p500 (4) usa (5)

Megjegyzések

2011.02.21. 21:15 TrogerBroker

Nézzük meg jobban azokat az Eliott hullámokat

Mai napon egy fórumbeli eszmecsere inspirált ehhez a posthoz hogy megírjam. Kedves kollégával való beszélgetés nekem is felkeltette egy kicsit az érdeklődésemet a témával kapcsolatban. Visszatérnék kicsit a tegnapi USA indexes elemzésemben felvetett lehetséges eliot ciklushoz. Esetünkben az S&P500-as indexet emelném ki újra, amit összevetünk a lentebbiekben a Német Dax indexel. A chartokat igyekeztem leegyszerűsíteni, elsősorban a lényegre építve. Aki a részletesebb chartra kíváncsi, egy postal lejjebb megtalálja. Na de akkor térjünk át a lényegre. A grafikonokat most kivételesen szándékosan lineáris módban hagytam. Tudom hogy a nagy időtáv miatt logaritmikus lenne célszerű, de mivel itt most az Eliott hullámokra koncentrálunk, az átláthatóság miatt jobbnak láttam így.

S&P500 hetes felbontásban :

Jól látható hogy a grafikont a 2009 márciusi mélyponttól kell nézni esetünkben, amin hupikékkel jelöltem az általam várt Eliott ciklus eddig teljesülő hullámait. Amint a tegnapi elemzésemben megjegyeztem, az árfolyam hetes szinten is nagyon erős ellenálláshoz érkezett a fibó 161,8% személyében, valamint az extreme magas RSI indikátor alapján is joggal várhatjuk a korrekciót az elkövetkezendő hetekben. Az első és második hullám, ami önmaga is több mint egy év mozgását foglalja magában egy "kisebb" eliott ciklusban teljesedett ki, amit lilával jelöltem. Ez a ciklus viszonylag szabályos formában zárult le, ami után elindult egy újabb emelkedő szakasz, ami esetünkben a feltételezett nagy Eliott ciklus 3. hulláma. Ennek a 3. hullámnak a szükséges feltétele teljesült, elviekben a héten el is indulhat a 4 hullám, aminek keretén belül eljönne a várva várt korrekció. Nos ha azt feltételezzük hogy marad a bika piac, akkor ez a korrekciós fázis valahová 1230 pont környékére vagy alá kellene hogy visszahozza. Célzónának nyugodtan megjelölhetjük 1175-1230 pont közti területet, ami a grafikonon a két világos zöld vonal közti terület, persze nem 2 hét alatt !! Még heteket tölthet itt fent az index, de még emelkedhet is (bár nem sokat) mielőtt elindulna a korrekciós hullám. Hosszútávon viszont amennyiben helytálló lesz az elmélet majd később hónapok múlva az 5. hullám felviheti akár a mindenkori csúcsa közelébe is. Ezzel szemben a Dax index más képet mutat... Hetes és napos felbontásban vizsgálva próbáljuk meg összehasonlítani ezzel.

 
Dax hetes felbontásban :

Ugyanúgy a 2009-es mélyponttól vizsgáljuk ezt az indexet is. Ami itt szembetűnő, hogy nem alakult ki olyan formáció az indexben, ami alapján feltételezhetnénk egy hosszútávú Eliott hullámot mint az S&P500 esetében. Amíg az utóbbi korrekciózott egy egészségeset tavaly, addig a Dax jelentősen felülteljesített, aminek az eredménye a képen zölddel jelölt szűkülés egy háromszögbe. Az S&P-hez hasonlóan ez előtt, ez is egy szabályos Eliott szerint mozgott, azonban ez a 6. hullám során abba maradt. Ami minket érdekel az most viszont a szűkülő háromszög utáni emelkedő ciklus ami 2010 szeptember 1.-én indult. Ebben az emelkedő szakaszban viszont már megtaláljuk az Eliott hullámokra jellemző periódusokat, még ha nem is teljesen szabályosak is. A könnyebb áttekinthetőség érdekében az elemzést folytassuk a napos felbontású grafikonon.

Dax index napos felbontásban :

Közelebbről vizsgálva van egy sértetlen emelkedő trendünk, amin egy 5 hullámból álló emelkedés zajlott le. Ugye az S&P grafikonon nem történt tegnaptól változás, mert USA zárva volt ma, de ezzel szemben a Daxnak ma sikerült összehoznia egy már-már egészen nosztalgikus esést ! :) ( Igaz milyen furcsa hogy ma úgy állunk egy 1,55 %-os napon belüli eséshez hogy esett egy "nagyot", 2-2,5 éve meg "halálra untuk" magunkat ha nem volt a nap folyamán csak 3-4 % mozgás...Emlékszem tán Kisherceg mondta hogy halálra fogjuk magunkat unni a Beart követő Bullban....Hát bejött :) ) Visszatérve a témához, a mai esés jó eséllyel a 6. hullám kezdete lehet, ami ha szabályosan lefolyna, akkor visszahozhatná 7000 pont környékére. Persze előbb ott van erős támaszként az emelkedő trendvonal.. Amennyiben így van, talán USA-ban is elindulhat akár a héten a korrekció. Érdekes hogy a kis volalitás hogy megbuherálta az RSI indexet...Jött egy szaros kis 1,5 %-os esés aztán ki is esett a túlvett zónából...2 éve meg 3-4 %-ra mozdulni se volt hajlandó..:))

Na de összegezve akkor a dolgokat, elvégre ez egy összehasonlító elemzés lenne.. Amennyiben USA-ban elindul a 4.hullám, az az időtávot tekintve az S&P500 esetében egy 2-3 hónapos korrekciót is jelenthet. Daxban viszont a vélt Eliott ciklus időtávát tekintve jóval rövidebb mint amit az S&P esetén figyelünk, még a fele sincs. Ebből adódóan joggal feltételezhetjük hogy ha kialakul egy normálisabb korrekció USA-ban ( 4.hullám ), az a Dax esetében akár az Eliott ciklus befejezését is jelentheti ( 6.-7.-8. hullám ), ami a daxot középtávon akár 6800 pont környékére is visszahozhatja. Kíváncsian várom a folytatást mikor indul a korrekció...

1 komment

Címkék: usa elemzés dax s&p500 eliott


A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdelap.blog.hu/api/trackback/id/tr402678102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrogerBroker 2011.02.23. 11:22:19

Hétfői tengerentúli kereskedési szünnap után tegnap egy rég nem látott mértékű napon belüli esés...

DJIA : -1,44%
S&P500 : -2,05%
Nasdaq : -2,74%

Egy az egyben visszaadták az elmúlt egy vagy két hét emelkedését... Nasdaq rést hagyott az esésben 2823-2808 között. Elemzésre nézve ez több mint bíztató ! Mindenesetre kíváncsi leszek a folytatást illetően, hogy ez amolyan "1 napos" csoda lesz-e, vagy tényleg kijelölésre kerültek a tetők egy időre nézve.
süti beállítások módosítása