HTML

Felhívás

Kedves látogató ! Ez egy megújult tőzsde blog! A régi blog elérhető az ajánlott honlapok menüpont alatt.Az oldalon található tartalom kizárólag saját vélemény! Ha valakinek az itt közölt információk által anyagi eredetű kára keletkezik, azért semmilyen jellegű fellelősséget nem vállalok !

Hirdetés

Címkefelhő

dax (1) dowjones (3) elemzés (7) eliott (1) energia (1) eur/usd (1) gépjárműszektor (1) man (1) megújuló (1) nasdaq (3) pannergy (1) pszichológia (2) rába (1) russel (1) s&p500 (4) usa (5)

Megjegyzések

2011.02.21. 00:39 TrogerBroker

Nézzük meg újra az USA indexeket

2 hónappal ezelőtt készült elemzésemben meghatározott rövidebb célárak többé kevésbé az összes amerikai indexben teljesültek. A Russel2000 már a mindenkori csúcsát támadja, viszont a Nasdaq is a 2007-es tetőt ostromolja. S&P500 valamint a DJIA indexekben is majdhogynem pontosan elérték mostanra a kijelölt céláraikat. Longot nyitni már-már életveszélyes lehet... Elképzelhető még egy rövidtávú "begyorsulás" fölfelé, de ebben az esetben a hozam-kockázat arány miatt a további emelkedést is inkább short építésre lehet érdemes kihasználni. Én magam S&P valamint ezzel párhuzamosan EUR/USD short építését tervezem a jövőhétre. Viszont Nasdaq és Russel is várhatóan elsőre lefordulnak majd a 2007-es csúcsokról, egy esetleges ATH-ra való kiszúrást is érdemes lehet short nyitással üdvözölni Russel esetében. Shortos szempontból 2007-es csúcsoknál a hozam kockázat arány nagyon jó lehet... Iszonyat túlvettek az indexek.. Viszont már nagyon sokan várják a korrekciót, ezért megeshet hogy innen még egy begyorsulás lesz fölfelé a piacban, ami miatt a shortokat is érdemes logikusan építeni. Most akkor nézzük meg újra az indexeket :

S&P500 napos felbontásban :


Erős ellenálláshoz érkezett az árfolyam, egészen a tavalyi korrekciós alakzatból számolt 161,8 %-os fibonnachi szintig. Emellett egy ék szerű alakzat felső trendvonala is ugyan erre a pontra esik. Az 1350 pontos kettős ellenállás nagy falatnak tűnik elsőre az index számára. Innen nagyobb valószínűséggel korrekció indulhat, de ennek a mértéke még kérdéses...Az RSI indikátor alapján is erősen túlvett az index, ezen szinteken már kis kockázattal lehet próbálkozni short pozíció felvételével... Ha mégsem tudná az ellenállás megállítani az indexet, akkor 1400 pontig zavartalanul folytathatja a menetelést..Esésben gyengébb támasz a kerek 1300 ponton, erősebb pedig 1270 ponton található. Korrekcióban illene legalább az 1300 pontot visszatesztelnie.

S&P500 hetes felbontásban :        

Heti szinten is extreme magas RSI ! Érdemes megfigyelni hogy az emelkedéshez ha kis mértékben is, de 4 hete csökkenő forgalom párosult. Jelöltem egy lehetséges eliot-ciklust, mely szerint hamarosan elindulhat a 4 hullám. ( Ennek kialakulása még kérdéses, ugyanis egy erősebb korrekció után az 5. hullám abszolút csúcsra repíthetné a későbbiekben) Egy normálisabb, heti szinten is jelentősebb korrekció kibontakozásának esetén erősebb támasz 1220 pontnál található. Amennyiben át bírja vinni az 1350 pontos ellenállást, úgy gyorsan elszaladhat 1400 pontig. Véleményem szerint long nyitása ezen a szinten ilyen RSI-nél őrültség. További emelkedés esetén a short beszállókat lehet érdemes keresni !

Russel2000 hetes felbontásban :    

Itt is azt lehet elmondani mint az S&P500-nál... A különbség csak annyi hogy ez az index 30 pontra van az abszolút csúcsától...Amennyiben a lehetséges eliot-ciklus szerint folytatódik a mozgás, akkor innen ATH körüli szintről indulhat itt is a 4.hullám ami 750 alá visszahozhatja majd. Ez az index visszatesztelte a korábban erős ellenállásként funkcionáló 765 pontos szintet, ez már erős támaszt jelent. 2 hónappal ezelőtti elemzésemben ATH környékét jelöltem meg célnak, ez lényegében teljesült. Innen akárhonnan fordulhat. Legyünk résen ! Remek short beszállási lehetőség van ebben az indexben. Ha nagyobb korrekció indul akkor 745-765-ös zónáig könnyen visszajöhet, ez a zóna erős támasz.

Nasdaq heti felbontásban :

Az eddig jelentősen felülteljesítő technológiai szektort különösen érdemes figyelni ! Amennyiben korrekció indul, minden bizonnyal ez fogja először jelezni. 28 pontra a 2007-es csúcstól ami lényegében 1 % ! Heti záró szinten viszont már meghaladta azt a csúcsot, magasabban zárt mint három és fél éve tetőzéskor. RSI itt is nagyon magasan, dupla ellenállás előtt. (Eliott 4 hullám ?) ha elindul, akkor először 2680 ponton találhat támaszt, erős támasz viszont csak 2540 pont környékén található arra az estre, ha netán a következő 2-3 hónapban korrekciózni szeretne :) Itt viszont könnyen megtörténhet hogy kiszúr a 2007-es csúcs fölé mielőtt esni kezd, de azért a longot itt se erőltessük, hozam-kockázat arány katasztrófa. Emelkedésben viszont shortra már egész jól fest...

DJIA hetes felbontásban :

Nem véletlen hogy a kirakat indexet hagytam legutoljára... Ha a többi index nagy nehezen minuszban zár, ezt a szutykot akkor is visszahúzzák nullába vagy kis pluszba. Mégis ezt nézi majdnem mindenki.. Ha tehetjük ne ezt figyeljük ! Nézzünk inkább S&P500-at vagy Nasdaqot, de Russel2000 is tökéletes, szóval mindegy csak ne ezt. Fölé zárt a heti gyertya a fontos fibó szint fölé, de nem szignifikáns a kitörés. Gyengülő forgalom mellett brutál extreme RSI ! Valószínűleg fals lesz a "kitörés". Begyorsulás esetén elnézhet 13000 alá, de ebben az esetben is shortot ajánlott építgetni. Ilyen RSI-nél kicsi benne a kockázat hogy pórul járunk, 12 éve nem volt ilyen magasan hetes bontásban ez az indikátor !! Korrekcióban támasz 11800 és 11250 pont.

Szólj hozzá!

Címkék: usa elemzés s&p500 nasdaq russel dowjones


A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdelap.blog.hu/api/trackback/id/tr342675983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása