HTML

Felhívás

Kedves látogató ! Ez egy megújult tőzsde blog! A régi blog elérhető az ajánlott honlapok menüpont alatt.Az oldalon található tartalom kizárólag saját vélemény! Ha valakinek az itt közölt információk által anyagi eredetű kára keletkezik, azért semmilyen jellegű fellelősséget nem vállalok !

Hirdetés

Címkefelhő

dax (1) dowjones (3) elemzés (7) eliott (1) energia (1) eur/usd (1) gépjárműszektor (1) man (1) megújuló (1) nasdaq (3) pannergy (1) pszichológia (2) rába (1) russel (1) s&p500 (4) usa (5)

Megjegyzések

2009.12.01. 18:55 TrogerBroker

Érdemes-e Rábát venni közép / hosszú távra ?

Az alábbiakban a Rába részvény alakulását tekintjük át. Rövid, közép és hosszútávon is érdemes rá egy pillantást vetni, a jövőben érdekes lehet, a részvány árfolyam alakulás szempontjából. Napos, hetes és havi felbontásban is megvizsgáljuk a chartokat. Ezen felül összehasonlítjuk az egyik legnagyobb szektortársával, a MAN részvények alakulsásval. Amit még az elemzés előtt érdemes tisztázni :

- Az elmúlt hónapokban míg minden száguldozott ez nem nagyon ment sehová

- Tény hogy a járműipari szektor a válság egyik legnagyobb vesztese volt

- Az elemzéseket érdemes fenntartásokkal kezelni, könnyen megeshet hogy egy    komolyabb kitörés is késeinek bizonyulhat, amennyiben a nemzetközi hangulat elromlik !

Rába napos felbontásban :

                                                                  

Sikerült megtörnie 2 hónapos eső trendjét ! A kitörés növekvő forgalommal ment végbe, azonban ahoz hogy tartósan emelkedő pájára állhasson, le kell közdenie a 720-725-ös ellenállást. Jelenleg szabad az út ezen szintekig. Amennyiben ezt is sikerülne átvinnie, egy duplaalj adna a továbbiakra vételi jelzést, így tartósan longos lehetne. A beszűkült BB szalagot elkezdte tolni fölfelé ! Ha leküzdi az előtte álló 720-725-ös ellenállást, úgy lokális csúcsa közelébe juthat.

Rába havi felbontásban ( Logaritmikus ) :

       

Múlthéten egy doji, erre ha hétvégéig csinál egy szép fehér gyertyát, az fordulót hozhat a piacára. Ebben a felbontásban a 725-730 forintos sávnak különösen nagy jelentősége van. Amennyiben át tudja vinni, úgy újra célkeresztbe kerülhet az 1 éves Fordított Fej-Váll alakzat 900 forintos célára. Ami veszélyt jelent az az, hogy lényegében nem nagyon ment sehová amíg más száguldozott. Ha elromlik a nemzetközi hangulat, akkor könnyen meghiusulhat egy tartós emelkedő trend kialakulása. Ez a veszély pedig fenyeget... Tartósabb korrekció bármikor jöhet az irracionálisan magasban tartott piacon.

Rába havi felbontásban ( Logaritmikus ) :

 

Ha ebből a kezdetleges csatornából kialakulna egy egészséges mértékű emelkedő trend, akkor elméletileg hamarosan 900 forint közelébe kellene mennie. Stochastic már hosszú ideje vételen ! BB szalag igen erőteljesen beszűkült, ha kitart a jó kedv a piacokon, vagy legalább tartaná magát, akkor ebből elindulhatna valami.. Szép, 1 éves fordulós alakzat... Múlt havi gyertya egy doji, ha erre jön egy fehér gyertya, akkor tartós emelkedésbe kezdhet.

Van ebből a papírból pár darab a tarsajomban.. Lehet tartom középtávon, hagy fusson... Végülis a Stopp szint már adott, könnyen be lehet lőni. Tág stoppot neki ( 650 +/- aztán hagy mennyen ha akar... Ha meg elromlik a hangulat majd eldobom aztán veszek helyette Hati shortot.

Végezetül azért nézzük meg a nagy szektortársat, ami ránézésre olyan rondán fest hogy azt már ki lehetne tenni a Wall Streeten útálatos képnek...:))

MAN naposon ( logaritmikus ) :

 

Március óta tartó emelkedő trendjét már több mint egy hónapja letörte.. 3 hónapja oldalazott / bázist épített 53-61,5 Euró között. Ebből mint látható hatalmas forgalommal beszakadt. Mai nap elesett a 3 hónapos támasz, igaz még nem szignifikánsan, megerősítés is szükséges, de a nagy forgaolmra való tekintettel 47,5 Euró a célár az alakzatból. MACD divergencia jól jelezte az esést előre. Nevezhetjük Fej-Vállnak, triplacsúcsnak, teljesen mindegy, a célár ugyan az !

1 komment

Címkék: elemzés rába man gépjárműszektor


A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdelap.blog.hu/api/trackback/id/tr141566988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rbbj 2010.02.06. 03:10:22

Üdv a fedélzeten, szép a megújulás :)

Ezer éve nem volt időm nekem sem, hogy aktivizáljam magam, de a lényeg, hogy fejlődünk :)

Ismét valamivel intenzívebbé tehetjük a közös kommunikációt ;)
süti beállítások módosítása