HTML

Felhívás

Kedves látogató ! Ez egy megújult tőzsde blog! A régi blog elérhető az ajánlott honlapok menüpont alatt.Az oldalon található tartalom kizárólag saját vélemény! Ha valakinek az itt közölt információk által anyagi eredetű kára keletkezik, azért semmilyen jellegű fellelősséget nem vállalok !

Hirdetés

Címkefelhő

dax (1) dowjones (3) elemzés (7) eliott (1) energia (1) eur/usd (1) gépjárműszektor (1) man (1) megújuló (1) nasdaq (3) pannergy (1) pszichológia (2) rába (1) russel (1) s&p500 (4) usa (5)

Megjegyzések

2009.11.10. 18:19 TrogerBroker

Pannergy elemzés

Tegnapi napon a hír megjelenésére nagy forgalommal ki is akasztották. Mai napon azonban a várva várt kitörés helyett hatalmas forgalommal beadták... Minden bizonnyal nagyon sokan arra számítottak hogy most jött el a "nagy kitörés" amire már oly sokan várnak hónapok óta. Ennek ellenére kitörésből lett egy jó nagy behalt kitörés... Fölösleges azon gondolkodni hogy mitől szakadt be ilyen hírre, ne foglakozzunk az okkal csak a következménnyel. Elég ha az alapján el tudunk igazodni a charton..

Pannergy napos felbontásban :

                                                                  

Elég érdekesen alakul a részvény chartja..Jól mutatja ezt hogy szinte 50 forintonként vannak a főbb támaszok és ellenállások. Az árfolyam már egy jó ideje be volt szorulva 730 és 800 forint közé. Tegnap ebből kitört majd villámgyorsan meg is érkezett a 850 forintos ellenálláshoz. Mint látható ma erről élesen le is fordult.. Sőt ! Nagy kudarc hogy visszaesett a korábbi sávjába, a 800 forintos ellenállás alá. Továbbá kiábrándító még hogy ma közel kétszer akkora forgalommal adták be, mint tegnapi napon a limites emelkedés során. Ez így csúnyácska, behalt kitörésnek tűnik. A piac további híreket akar, egyre nehezebben hisz. Véleményem szerint konszolidálódni fog itt 800 forint környékén, viszont ha tovább esik, visszamehet a sáv aljára 730 forintig. Itt várja erős támasz. Emelkedéshez feltétlenül az kéne hogy 800 forint fölött megnyugodjon az árfolyam. Hírekre ugrál ! Új hír azonnal nagyot lökhet rajta bármerre..Támaszok : 730 ; 700 Ellenállások : 800 ; 850 ; 900 forintnál.

Pannergy hetes felbontásban :

 

Ebben a felbontásban rövidtávon ez eddig 700 és 800 közti oldlazás, semmi több.. Sőt ! Ha jól megnézzük már harmadjára próbált kitörni 800 fölé, mindeggyik esteben hatalmas forgalom, de mégis vissznyomták.( Bár messze még a hét vége..) Most kell figyelni hogy konszolidálció után merre tud megindulni. 800 fölött tudna stabilizálódni akkor 950 forinton a rövid cél ! Erős támasz 700 és 650 forinton található. Bollinger szalagok újra erőteljesen beszűkült ! Ha végre sikerülne normálisan megindulnia fölfelé, akkor a célár 1100 fölé mutat... Persze előtte 950 erős ellenállás. Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni hogy amíg más papírok dupláztak, tripláztak, ez nem ment semerre ! Ha elromlik a nemzetközi hangulat még nehezebbé válhat a fölfelé út, viszont ha a piac hajlanó lesz elhinni a sztorit, akkor egy hír után teljesen mindegy milyen lesz a globális hangulat, széttéphetik ! De úgy Isten igazából...Persze ehhez még a cégnek fel kell mutatnia pár dolgot...

4 komment

Címkék: elemzés energia megújuló pannergy


A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdelap.blog.hu/api/trackback/id/tr621516033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrogerBroker 2009.11.11. 18:02:43

Na úgy látom nem bírt visszakapaszkodni 800 fölé.. Így teljesen behalt és elég ronda.. 765-800 között konszolidálódhat. Viszont 735-ig nem nagyon van alatta normális támasz.. Ha nem romlik el a nemzetközi hangulat, akkor a mai gyertya szerintem kijelölte a konszolidációs sávot.. Pár napig itt oldalazhatna aztán majd elválik..
Ha elromlik újra a nemzetközi hangulat, akkor 735 ig mehet vissza.

Zalay · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.13. 11:44:37

Ez egy kicsit magas, én még a jegybanki alapkamat értékét sem értettem meg annó...
De azért elolvasom. Végül is már nem oda járok.

TrogerBroker 2009.11.15. 16:01:54

Szia !
Én is inkább csak a Technikai részéhez értek a dolgoknak. Fundamentális megközelítés nem igazán az én pályám.. :) No meg a TA megközelítést szeretem és részesítem előnyben.
Üdv !

rbbj 2010.03.07. 12:18:31

én fundás ok miatt vettem bele...és 2010 top pickjeként őrigetem :)
süti beállítások módosítása